Friday, October 7, 2011

Jelly Boom in Japan 日本のゼリーブーム


Every year when I visit Japan I enjoy the newest trend in food and drinks. You never see the same items for more than a year, and that is how the products are sold here. It is my second day in Tokyo, and I already noticed the jelly trend - jelly dressings, jelly sauces and jelly cola drinks in a vending machine. The supermarkets are filled with jelly sweets. Some are hard, some are semi hard jellies. I saw a product called, La France Julee. La France is a name of a certain pear, and Julee means `hello` in Ladakhi language. How amusing is that? I love Japan! lol

毎年日本に帰国すると、新製品の食べ物やドリンクを楽しむ私です。同じものを一年以上見かけないのが日本のトレンディフードビジネスですね。東京に着いて2日目ですが、すでに今年のゼリーブームに気づきました。ゼリー状のドレッシング、ソース、そして自動販売機の中のゼリーコーラドリンク。スーパーマーケットには沢山の種類のゼリーが勢ぞろい。固いタイプ、とろりとしたタイプ。ひとつ「ラ・フランス ジュレ」というゼリーをみつけました。ラ・フランスは梨の一種ですが、ジュレというのはラダック語で「こんにちは」という言葉です。まあなんて面白いコンビ!だから日本は大好きだ~!笑

No comments:

Post a Comment

Copyright©Rima Fujita 2009 All rights reserved.