Friday, August 2, 2013

The Best Chef in NYC~Avec Eric Ripert~

One of my dear friends I always see when I am back in NYC is Eric Ripert - a star chef on television and also the co-owner chef of Le Bernardin, the long-time number one French sea food restaurant in Manhattan.

While sipping mineral water in a very fine glass in his office I told him that I no longer would eat at his restaurant because I had become a vegetarian.
"No problem, Rima. I can make you the best vegetarian dish for you!" He said in confidence.
What a kind friend he is! And how professional he is to always make sure to accommodate your needs!

Eric is not only one of the top chefs in the U.S. but is also a devoted philanthropist.
He has been passionately committed to serve "City Harvest," an organization that
feeds the hunger in New York. He is also a huge supporter and friend of Tibet, and has been
helping the Tibetan refugees through his masterful cooking. He is our society's treasure and a very special friend, indeed!


ニューヨークに戻ると必ず会うのが、仲良しのエリック・リペール。
そう、テレビでもお馴染みのスターシェフで、長年NY
ナンバーワンを誇るフレンチ・シーフードレストラン「ル・ベルナルダン」
のオーナーシェフでもあります。

彼のオフィスで、それはそれは高価なグラスでミネラルウオーター
をいただきながら、
「エリック、私、ベジタリアンになったから、もうあなたの
レストランには来れないわ」と言うと、
「大丈夫。最高のベジタリアン・ディッシュを用意してあげる。」と。
なんて優しい!

エリックは、社会貢献に情熱を持っていて、特に力を入れて
いるのが、NYのホームレスに食事を配給する「シティ・ハーヴェスト」
という活動と、チベット難民たちの支援。彼の洗練されたオリジナルの
お料理を通じて、ボランティアを続けています。

お互い忙しい合間に、インタレクチュアルな仏教の教えや、
日常の悩みなどをシェアできる、良き友。

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