Monday, February 11, 2013

Consciousness of Eating 食べる意識

I wrote about mindfulness in my last blog, and I just want to state what mindfulness is again:
To keep paying attention to your thoughts, behaviors and breath without judging and criticizing them.
I once heard that being mindful helps to lose weight also - it makes you pay attention to what makes you want to eat too much and/or eat unhealthy food.

The photo above shows the local organic kale that I buy every weekend at the farmers market. Kales are not common in Japan, but in America they are considered as "God's food" because they are so high in protein, iron, vitamins and minerals.

前回のブログで「マインドフルネス」について書きましたが、
その意味を再度書いておきますね。「自分の動作、考え、
息などを判断や評価すること無しに、観察し続けること」です。
よく、減量ダイエットでも、マインドフルに行動すれば、自然と
体重を落とすことができるとも聞いたことがあります。なぜなら、
食べ過ぎや体に悪い食べ物を食べてしまう自分を冷静に
観察し続けると、何がそうさせているのかに気付くからです。

上の写真はケイル。自宅の近くのファーマーズマーケットで
毎週買っているオーガニックのものです。ケイルは日本では
あまり馴染みある野菜ではないかも知れませんが、アメリカ
では、ケイルは神の食べ物のごとく、高く評価されています。
タンパク質やヴィタミン、鉄分などが他の野菜よりかなり多く
含まれているからです。


These are Swisschards, and they are rare in Japan, too. They come in white, red, yellow and pink, and they are beautiful!
 こちらは、スイスチャード。これも日本にはあまり無い
かも。茎は白、黄色、赤、ピンク色があって、とても綺麗!


These are organic oranges, lemons and avocados that were grown under the shiny Socal Sun. Mindful eating is so beneficial because it makes you pay attention to how you eat.
When you also become mindful while you are picking up the food in a store it makes you realize how important it is to choose wisely what you eat.

Food has energy. Let's try to pick healthy food that have good energy,
good nutrition to stay healthy, so that we can generate good energy to
people around us.

南カリフォルニアの太陽をたっぷり浴びて育った
オーガニックのオレンジやアヴォカドたち。
「マインドフルイーティング」(マインドフルに食べる)
だけでなく、食材をひとつひとつ選ぶ段階から
マインドフルになると、自分の体内に何を入れて
いるのかが、大切に感じて来ます。

食材にもエネルギーがある。良いエネルギーの
ものを自分や家族の大切な体に入れて、元気よく
体内を廻り、良いエネルギーを得て、そして
まわりにも良いエネルギーを送って行きたいですね。

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