Tuesday, April 9, 2013

King of Snack おやつの王様

We can get kale, the king of vegetables, anywhere in the states, but it's rather a rare vegetable in Japan. The Japanese may know kale as "green juice," but hardly eat them at home. Kale is a kind
of cabbage family, and it has a deep distinguished taste.

Kale chips are very popular snack items in America today... at least in big cities. A bag of five or
six pieces of kale chips may cost up to 7 dollars! Since I can get so much fresh organic kale at the farmers market I make my own kale chips at home - I put kale on the baking sheet, sprinkle some extra virgin oil and the Himalayan pink salt, and bake them in the oven. You can sprinkle some Parmesan cheese and chili if you like. They are so crispy, and remind me of the texture of nori, the dried seaweeds. They taste really good!

ケールはアメリカでは「野菜の王者」と言われているくらい
栄養素が高い野菜で、どこでも販売されています。
日本では「青汁」の素材として知られているくらいで、
店頭ではあまり見かけませんね。キャベツの一種で、味は
濃厚です。

アメリカでは、このケールチップというスナックが今とても
人気で、一袋に数枚ケールが入って7ドル以上もします。
毎週、ファーマーズマーケットで新鮮なオーガニックケールが
手に入るので、家でケールチップを沢山作りました。そう、
オーブンでベイクするだけ。オーブンプレイトにケールを
並べて、オリーブオイルとヒマラヤンピンクソルトを少々
ふりました。お好みではパルメザンチーズやチリをかけても
美味しいです。出来上がったチップスはパリパリしていて、
感触は焼き海苔のよう。ケールの深い味も最高です!


There are several kinds of kale. The one in the middle (photo above) is a flat leafy type,
and the one on the left is called, the Tuscan Kale, and they have curly leaves. They taste different, too. Dr. Andrew Weil's signature dish, The Tuscan Kale Salad is one of my everyday dinner items. You can cut up the kale, and mix with extra virgin olive oil, lemon juice, minced garlic, Parmesan cheese and salt & pepper. You can put lots of chili if you like. Let it sit for a while until the kale becomes soft.

It's getting harder and harder to get safe and healthy food today, and this is a very healthy and
nutritious snack you can make at home. You certainly won't feel sick and guilty afterwards as eating the junk food!

ケールにも数種類あって、ファーマーズマーケットには
いつも3種類くらいが並びます。上の写真ですと、
真ん中の種類は、葉がヒラヒラしたタイプ。その左奥が
タスカンケールといって、葉が縮れたタイプ。味もそれぞれ
違うんです。

かのアンドリュー・ワイル博士のシグネチャー
レシピ「タスカンケールサラダ」は、我が家では毎日欠かせない
メニューのひとつ。切ったケールにオリーブオイルと、ニンニク
のみじん切りとパルメザンチーズ(粉状)、塩、胡椒であえて、
しばらく寝かせておきます。ケールがソフトになったら食べ頃。

安全な食品を手に入れることが困難になって来た時代に、
お家でできる簡単で栄養たっぷりの美味しいスナック。ジャンクフードの
ように食べた後の悲劇も無いし、最高です。

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