Thursday, August 18, 2011

Ethiopian cuisine エチオピア料理


In Hillcrest where we live there are all sorts of restaurants including an Ethiopian cuisine. The first time I ever tasted the Ethiopian food was a few years ago in SoHo, New York. My husband one day said to me, "Let's go have some spongy bread." The sound of "spongy bread" intrigued me so much that I agreed to go... however, I did not have any expectations from the Ethiopian food. Then I was wrong. It was surprisingly delicious! I loved the "spongy bread," called "Injera." It has a sour taste because the bread dough is fermented.

So we went to our local one. I loved the extra large plate, too. On a large injera there was stew, chickpeas, vegetables... Everything was so tasty, and eating with my hands was fun, too. I really prayed that people in Ethiopia can eat well, too.



私が住むヒルクレストという地域には、美味しいレストランが沢山あります。中にはエチオピア料理も。生まれて初めてエチオピア料理を食べたのは3年前程前、NYのソーホーでのことでした。ある日、旦那さんが「スポンジみたいなパンを食べに行こう!」と言い出したのです。「スポンジのようなパン、、、」その響きに惹かれ、即、行くことに。エチオピア料理には何も期待はしていなかった私です。でも間違っていた!その美味しかったこと!インジェラと呼ばれるそのスポンジパンは、ドウを発酵させるため酸っぱいんです。(酸っぱいの大好き)

ということで、近くのお店に行ってみました。巨大なお皿も嬉しかったな。インジェラの上には、シチュウ、ひよこ豆の煮込み、野菜などが色々と乗っています。これを手でいただくのも楽しかった。飢えている人が沢山いるエチオピア。かれらがお腹いっぱい食べれますように、、、と祈りました。


No comments:

Post a Comment

Copyright©Rima Fujita 2009 All rights reserved.