Sunday, August 26, 2012

Canelés and I カヌレと私

Caneles are my favorite sweets in the world. This photo is my breakfast - a couple of
caneles and a cup of homemade chai tea. They taste wonderful together!

マイフェバレートスイーツのトップ3に入るカヌレ。
上の写真は、私の不健康な朝食。自家製チャイと一緒に
いただくと最高です!

Caneles began at a convent in Bordeaux, France in the 17th Century. The first time I
ever tasted the caneles was not in France - it was in Tokyo. Being totally overwhelmed
by the heavenly caneles I ate five or six of them. The photo above is the caneles at
my favorite bakery, Balthazar in New York. I usually buy a dozen, and eat them every
day ;p


17世紀頃、フランスのボルドーの修道院で作られ
出したといわれるカヌレを一番最初に味わったのは、
なんとフランスではなく1980年代初期の東京でした。
その美味しさに感動しながら、なんと一気に5つも
食べてしまったのを覚えています。上の写真は、
私の大好きなニューヨークのバルタザールのカヌレ。
いつも1ダースくらい買い込んで食べています。ふふふ

However, there is a problem. There is not a single French bakery that makes
caneles near my house in Socal. So when I go back to NYC often I make sure
to eat the caneles every day! Also, in San Francisco where I visit often I buy
dozens of them to bring back to Socal, and I rap each one of them and freeze
them, so that I can eat them whenever I want.

I've heard that there has been a huge caneles fever in Japan recently.
I've loved caneles, I still love caneles and I will always love caneles!


ところが、南カリフォルニアの自宅近辺にはカヌレを
作っているフレンチベイカリーがありません。なので
ちょくちょく帰っているニューヨークでは、ほぼ毎日
カヌレを食べる始末!そして、時々訪れるサンフランシスコ
では、ラ・ブランジュで何十個と買い込んで、ひとつひとつをラップで
包んで冷凍して、時々出しては楽しんでいます。

つい最近聞いたのですが、日本でも一時、

カヌレブームだったとか?私はブーム関係無しに昔も今も
将来もずっとカヌレファンです!


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