Every morning I went to La Boulange, a famous French bakery in San Francisco that was near the hotel we were staying. I stuffed myself with canneles, almond croissants and brioches. I could easily have three or four canneles!
ホテルの近くのサンフランのパティスリーを代表する
「ラ・ブランジュ」に毎朝通い、大好きなカヌレやアーモンド
クロワッサン、ブリオシュなどを平らげました。カヌレは
3~4個は軽くペロリ!
It made me so happy to see the fresh olives, cornichons, lemon slices, etc. for everyone to take... How generous is that!
このカフェには、オリーブ、コニション、レモンのスライス
などが用意されていて、自由に食べれるようになって
います。なんて親切!
And, the real silver wares, and no plastic spoons and folks! Formidable!
そして、シルバーウエアもプラスティックでなく、
本物。素晴らしい!
La Boulange opened the first bakery in San Francisco, and now there are seventeen shops in town. Recently it got bought out by Starbucks. According to a bakery staff it may open in other states in a near future. Some locals are happy, some are not - "The quality has gone down already, so I don't want them to be bigger anymore." "It will be great to be able to buy wonderful French pastries every where!"
Humm... it is a tough one. However, it is certainly a good thing to be able to enjoy the French sweets at every where at any time. There is no question about it!
サンフランで始まったこのフレンチベイカリーは、
今やサンフラン内だけでも17店舗となり、最近
スターバックスに買収されたそうです。店員さんの
お話によると、他の州での展開も予定されている
とか、、。サンフランのローカルたちに言わせると、
「すでに質が落ちた。これ以上増えないでほしい」
という声もあれば、「スタバのようにあちこちで、
こんなに美味しいフレンチペイストリーが食べれる
ようになれば最高」という意見も。
う~ん、むずかしいところ。でもやっぱり気軽に美味しい
スイーツが食べれるようになるということには異議無し
です!
No comments:
Post a Comment