I've been enjoying some fresh, local and organic figs lately. They played the major role
at my afternoon tea the other day with some macarons, an eclair, a biscotti and a marzipan.
Oh, and of course my home-made special chai!
ここ最近、ローカルで美味しいオーガニック無花果を
楽しんでいます。上の写真は先日の自宅でのアフタヌーンティー。
無花果にマカロン、エクレアにビスコッティ、そしてマザパン。
あ、そうそう、そして私の特製チャイ。美味しかった~♡
I probably drank too much in my past life, therefore I don't drink at all in this life time (I get really ill otherwise.) There are always some left over red wines in our house since my husband does not finish the bottle by himself, so I decided to make some figs with red wine sauce. The alcohol was supposed to be vaporized as I cooked, however I began feeling a bit drunk as I kept tasting the sauce.... Anyway, my fig compote was lovely, and my husband has been eating it over the Greek yogurt every day.
The other day at a Farmers' Market I saw some beautiful yellow figs. However, I ended up buying more purple ones. It's because.... many years ago in New York I met a famous psychic, and she told me repeatedly, "Rima, make sure to eat the 'blue food'!," and I still remember it as it is my mantra!
前世で飲み過ぎたのか、まったくお酒を飲めない私です。
旦那さんが一人で飲みきれない美味しい赤葡萄酒が
いつも沢山残ってしまうので、無花果の赤ワインコンポートを
作ってみました。アルコールは飛んでしまっているはずなのに、
味見をしている間にだんだん酔った気分、、、。汗
でも、美味しく完成したので、旦那さんが毎日グリークヨーグルト
(ギリシャ風ヨーグルト)にかけて食べてくれています。
きのうはファーマーズマーケットで、黄色い無花果もみかけました。
でも、いつもこの紫色の無花果に手がのびてしまう、、、。
かつてNYで有名サイキックに出会った時、「リマ、ブルーフードを
食べなさいね」と何度も繰り返し言われたのが忘れられないから
なのです、、、!笑
No comments:
Post a Comment