I encountered the apricot cream in Ladakh in northern India a few years ago when I visited there. Seriously it is the best in the world - it is made of pure apricot oil only, and it makes your skin so smooth and fine. I must mention its sweet aroma, too. It is so heavenly! Recently my friend in New York went to Ladakh, so I asked her to bring back some for me. She sure did, and made me very, very happy!
以前に北インドはヒマラヤの元王国ラダックに行った時、現地で
出会ったアプリコットクリーム。これはマジで世界一の
クオリティです。アプリコットオイルのみ使用していて、
その甘い香たるや、もう、たまりません!肌にす~っと
溶け込んで行き、お肌もプリプリ元気いっぱい!NY
に住む友人がラダックに行ったので、お願いして買って
来てもらいました。ああ~幸せ♡。
This piece is a Dragon's tooth! Just kidding. It is a Tibetan cheese made of yak milk, and it came from Tibet. A Tibetan friend of mine gave it to me the other day. Tibetan cheese is rock hard in order to preserve, and you need to keep it in your mouth for a few hours until it becomes soft enough to chew. The Tibetan nomads make those cheese into a necklace, and carry them around over their necks.
I kept it in my mouth like a candy, but gave up after a while. I gave it to my pug, Chai, and he ate it in a second. I don't know how he chewed that thing!
Himalayas are beautiful. I certainly hope that they will remain as they are for many years to come...
こちらはチベットの龍の歯!というのは冗談です。
これは、なんとチベットからやって来たチーズ。先日、
チベタンの友人からいただきました。
ヤクのミルクで作られるこのチーズは、保存用に石の
ように固く乾燥してあります。口に入れて2時間くらい
すると、ようやく柔らかくなって来るのです。チベットの
遊牧民たちは、このチーズに糸を通してネックレスの
ようにして持ち歩いているんです。
しばらく口の中でキャンディのようにしてなめていました
が、さすがにギブアップ。愛犬のチャイにあげたら、
なんと一瞬にして平らげました。(どうやって噛んだのか
わからない、、)
美しいヒマラヤ。いつまでも生き残ってほしい場所です。
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