Tuesday, October 9, 2012

Dr. A.Weil's True Food ワイル博士のレストラン

 Dr. Andrew Weil, an internationally renowned health guru's restaurant, True Food has opened in San Diego! This is the newest one among others in Phoenix, Scottsdale and Santa Monica. How lucky am I to be able to enjoy his restaurant near my house... many of my New Yorker friends are so jealous!

 日本でもお馴染み、世界的に有名なアンドリュー・ワイル博士の
レストラン「True Food」が、サンディエゴにオープンしました!
アリゾナにインターグレイティブメディスンのセンターを持つ彼は、
医学だけでなく、健康な食事法のグルーでもあります。フィーニックス、
スコッツデイル、サンタモニカに続き、ここサンディエゴ店。
なんてラーッキー!私のニューヨーカーの友人たちも皆、うらやまし
がっています。



 Ever since its opening the restaurant has been packed with a long waiting lines every day. The space is so "SoCal" - very spacious, green and clean with soothing Buddha statues here and there. All the produce come from the local organic farms, and they are very fresh. The photo above is tofu and Shiitake mushroom lettuce raps!

オープンして以来、いつ行っても凄い行列。南カリフォルニアならではの
贅沢すぎるくらい広い空間は、グリーンでクリーンで、さりげなく
美しい仏像が置かれていて、なんとも心地良いスペースです。
素材は全てローカルのオーガニック農場から来ている新鮮なもの
ばかり。上の写真は、お豆腐と椎茸のレタスラップ!





This dish is edamame dumplings with sprouts. We also had a wild mushroom pizza, tofu tacos and roasted veggies. They were all so tasty and delicious that I went back two days in a row!

I also made Dr. Weil's famous "kale salad" at home. You chop up the fresh raw kale and mix with olive oil (make sure it's a good one), lemon juice, garlic, black pepper, salt and Parmesan cheese. You taste the deep nutty flavor of kale, and I love this dish.

Actually, my doctor, a western medicine doctor (MD) has studied with Dr. Weil at his Integrative Center in Arizona, and she likes to combine the western medicine, eastern medicine and the alternative medicine all together. I like that idea very much, since each one has so much to offer. (My doctor is a young and beautiful woman, and is just so cool!)

The hospital where she works has been considered as one of the top hospitals in California, and it has a "mindfulness" program where patients can take meditation and relaxation sessions there. It is still rare to have such programs at hospitals in the States, and it is certainly a progressive system.
I remember that my doctor in New York used to say that his dream is to practice in SoCal where it's considered as "elite" of the medical world in America. Now I understand what he meant.

You are what you eat.

Let's choose carefully what to eat, and thank our food that keeps us healthy :)


こちらは、枝豆のダンプリングとスプラウト。私はその他に
ワイルドマッシュルームピザ、豆腐タコス、野菜のロースト
などをいただきましたが、どれも滅茶苦茶美味しかったです!
あまりにも美味しいので2日続けて通ってしまった程。

ワイル博士の有名な「ケールサラダ」も、今日は自宅で

作ってみました。ケールを切ってオリーヴオイル、ガーリック、
塩、胡椒、パルメザンチーズ(粉状)であえます。ケールの
深みある味が充分に楽しめる一品。

実は、私のかかりつけのお医者さまは、西洋医学のドクター

ですが、アリゾナのワイル博士のセンターでアルターネティブ
メディスンも学び、西洋医学と東洋医学、アルターネティブ医学
を融合しているドクターで、とにかく素晴らしいのです。(まだ
若くてしかも綺麗な女性!)
その病院には、「マインドフルネス」の部門もあり、瞑想や
リラクゼーションのセッションも受けれるのです。このような
システムがある病院はアメリカにはまだあまり存在しません。
(ちなみに、この病院はカリフォルニアでもトップと言われています)


南カリフォルニアの医学界は、アメリカの医学界で先端を行く
エリートとされているそうです。そういえば、私のNYのドクターが
南カリフォルニアで働くのが理想だ~と言ってたのを
思い出しました。

You are what you eat. とよく英語で言います。「あなたは、あなたが

食べるものそのもの」とでも訳しましょうか。

口に入れるものはしっかり選んで、感謝の気持ちを込めていただきたい

ですよネ。


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