Friday, June 8, 2012

My chai is the best in the world 私のチャイは世界一


Phew. It's a tea time in my atelier. Yes, my chai is the best. No, no, I don't mean my pug, Chai - I meant my chai tea! I've been hooked on chai for the last twenty years, and I've been trying to making the best chai. I even learned in India under a "chai guru," and I've finally reached the chai nirvana, I must say. lol
So, today I'd like to share my chai recipe with you.

To make 1 cup of chai:
*Ingredients
- Milk (whole or 2%, organic is better) 1/2 cup
- Water 1/2 cup
- Organic Darjeeling loose tea or organic Assam loose tea 2 tea spoons
- Cardamon (whole) 1~2 pieces
- Sugar (if you like)

1) Heat the water, tea and cardamon in a pot until boiling.
2) Add milk and boil it with low heat for at least for 7 minutes (longer the better.)
3) Add sugar (if you like.)

Secret points: When it's done let it sit in the pot covered for 1~2 minutes.
It just tastes better that way. If you don't like cardamon you can
skip it. It still taste superb!

Now, enjoy the chai!


ふ~っ。アトリエでのティータイム。
そうです、私のチャイは最高!いいえ、私のパグ犬チャイ
じゃなくて、ミルクティーのチャイです。
チャイに凝り出して20年近くたちます。数えきれない
程の練習を重ね、美味しいチャイづくりに成功しました。
インドにいるチャイ・グルーのもとで修行をして、チャイの
悟りに達したのでございます。はっはは~!

そこで、今日は私のチャイ・レシピを皆さんにご紹介

しましょう。レシピは1カップ分です。

*材料

・ミルク(濃厚な方が美味しい)半カップ
・オーガニックダージリンティー、又は
 オーガニックアッサムティーをティースプーン2杯
(ルース)
・水 半カップ
・砂糖(お好みで)
・カルダモン 1~2個(ホール)

1)お鍋に水とルースティー、カルダモンを入れて沸騰させる。

2)ミルクを足して弱火で煮詰める(最低7分。煮詰める
程、コクが出て美味しくなります)
3)お好みで砂糖を入れて出来上がり。

<ポイント>

火を止めて1~2分たってからの方が味が落ち着きます。
また、カルダモンは好みによって入れてもいれなくても
美味しいですヨ。

是非、お試しを~!

No comments:

Post a Comment

Copyright©Rima Fujita 2009 All rights reserved.