Sunday, July 7, 2013

My Healty Veggie Life

It's been one year since I have become a compete vegetarian, and I celebrated with my home-made wholewheat rosemary forcaccia. My husband has been a vegetarian for the last 25 years since the day he saw a horrifying animal cruelty in China while he was traveling there. I am so happy that I did not get sick once this year since I stopped eating any meat and fish.

This sad photo above is the reality today. Most animals (cows, pigs and chickens, etc.) do not see the sun light once in their lives because they are born in a factory, never go outside until they are slaughtered. They are put in a tight cage that they cannot even move their bodies. This is the way to mass produce meat to feed the people. Yet, we still don't have enough to feed the world, and we are forced to produce the GMO food. The earth is over populated and it cannot sustain any longer.

完全なベジタリアンになって一年目を迎えました。オーガニック
ローズマリーフォッカチアを作ってお祝い!私の旦那さんはベジ
になって25年目。それまで何でも構わず食べていた彼は、ある日
中国を旅行中、動物たちが残酷な扱いをされているのを見て以来、
ず~っと菜食主義です。私はお肉もお魚も食べなくなったこの一年、
一度も風邪もひかず病気もしませんでした。健康そのもの!


 この哀しい写真が現実です。我々の食卓に並ぶ肉の殆どが、
こうやって工場で生まれ育てられる牛、豚、鶏肉などです。彼らは
生まれてから死ぬまで一度も外に出ることはなく、身動きできない
オリの中に閉じ込められています。こうしないと、生産が追いつかない
のですね。今の地球は人が増えすぎて地球が維持できない人口数に
なっています。だから大問題になっているGMO食品のような
危険な食べ物が必要となって来る。



My Western medicine doctor who is a vegetarian tells me that there is no proof that
you must have animal protein to be healthy. "It's better not to eat meat/fish today,"
she says. Today's meat contains too much chemicals and hormones, and the fish mercury.
"If you eat organic greens, grains, fruits and nuts it is pretty healthy for your body," she says.

Well, I am not preaching at all here! Everyone is different, and I respect one's choice.
I just feel so happy that I've become a vegetarian because I just simply could not
enjoy eating meat after knowing what the animals go through. Also I don't think it's good
for my body and soul to eat dead animals who suffered so much. And when I thought
about the animals who live in the ocean - who only eat fish to survive and many of them
are dying because there are not enough fish around - I did not want to eat fish anymore
because as a human I have a choice not to.

It's been a heavy topic today, and I shall write about something fun the next time. However, it will make me happy if you can keep this option that I have chosen somewhere in your mind :)


私のドクターは西欧医学のお医者さまですが、やっぱり
ベジタリアン。彼女いわく、「過去の医学界の歴史で
動物性タンパク質を採らないと体が弱るということは
一度も証明されていません。今日の肉は化学物質が
多過ぎて体に悪い。魚も水銀が多過ぎて
勧められません。オーガニックの野菜と穀物、豆類、
フルーツ、ナッツ類をバランス良く食べていれば、
充分健康でいられるのです」とおっしゃいます。

かと言って、私は皆にベジになれ!と説教しているのでは
ありません~!。人はそれぞれですからネ。

ただ、私はベジになって本当に良かったと心の底から思うのです。
苦しい一生を過ごした動物の肉を食べてまで、美味しい体験をしたい
と思えないのです。それに、苦しんだ肉を体内に入れると
自分の精神に良いと思えないのです。
そして、海に住む動物たちの中には、魚しか食べれない動物が
沢山いて、彼らは魚の数が減っているため、飢え死しているのです。
だから、チョイスがある人間である私は、ベジになったわけです。

今日は、ちょっとヘビーなトピックになってしまったかも知れません。
次回は明るい話題にしますね!
私のようなチョイスもあるんだと、頭のどこかに留めておいて
いただければ嬉しく思います。

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