Monday, August 26, 2013

My Super Food 毎日スーパーフード!

 Have you heard of Super Food? Apparently it became a trend several years ago in the states, and I hear about it every day on facebook posts and etc. This photo is my typical daily lunch - home-made sprouts, farm eggs with home-made kale pesto, multi-grain bread with avocado... all organic, of course! Without even knowing what Super Food is I've been eating Super Food every day.

 「スーパーフード」って聞いたことありますか?
アメリカで数年前から流行り出した言葉で、今でも
毎日のようにフェイスブックなどで「スーパー
フード」レシピなどがポストされているのを目に
します。上の写真は私の典型的な毎日のランチ。
自家製スプラウトにファームエッグと自家製ケイル
ペスト添え、マルティグレインブレッドにアヴォカド。
すべてオーガニックです。そう、スーパーフードについて
つい最近まで何も知らなかった私の食事は、実はとても
スーパーフードだったのでした!笑

So, what is Super Food? To explain it in one word it would be "the food that is good for you and that contains lots of nutrition and phytochemical" such as, kale, broccoli, avocado, whole grain, blueberries, and so on. They are not some exotic food that are hard to find, but food that are available to us.
This summer was so busy for me with lots of business trips, but as I'm finally settling down I've been sprouting lots of lentils, black beans, chickpeas... and they taste extra good when you grow them yourself. That is super nice, indeed!

そもそも、スーパーフードの意味は何なのでしょう?
一言で表現すれば、「体に良い食べ物」で「栄養が高く」
「癌予防にも良いと言われている植物性化学物質」を沢山
含む食べ物のこと。例を挙げると、私も毎日たっぷりたべて
いるケイル、アヴォカド、ブロッコリ、ホールグレイン、
ブルーベリー、など。ようするに、特別の食べ物でなくて、
私たちの日常でまわりにあるもの。

この夏は出張や旅行が多かったのですが、ようやくちょっと
落ち着いたので、ひよこ豆や黒豆、レンズ豆のスプラウト
や、ブロッコリやアルファルファのスプラウトを家で育て
て毎日食べています。自分で育てると、やっぱり格別に
美味しいものですネ。栄養も一層増えるし、スーパーナイス!

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