Wednesday, June 8, 2011

Mario Batali's Eataly マリオ・バターリのイータリー


Mario Batali has been one of my favorite Italian chefs for many years. I fell in love with his food for the first time at his first restaurant, Po, in the West Village, then, of course Babbo has been on the top of my list for all these years. He recently opened this Eataly, the largest artisanal Italian market in the Flatiron area, and I had to go and try his goodies!



マリオ・バターリは、長年にわたって私のお気に入りのイタリアンシェフ。かつて、ウエストビレッジにある彼の最初のレストラン、ポーですっかり魅了され、その後、バボも私のトップリストの座を確保しています。マリオは最近フラットアイオンエリアに、この世界で最大のイタリアンアーティサナルイータリーをオープン。早速行ってみました。



However, the place was packed with people - locals, tourists and everyone! I could not even move in a big waves of people, and I felt dizzy. People were waiting in line for a half hour just to buy a sandwich... so I decided to come back some other time to eat here.

でも、マーケットはもの凄い人の渦。ローカルの人たち、観光客でごったがえしていて、身動きとれずに目眩がしてくるほど。小さなサンドイッチを買うのに30分以上待っているようです。ですのでとりあえず、また他の機会に来ることにしました。



Just walking around the market looking at all the wonderful produce from Italy was fun enough.
They looked so tasty, the packaging was beautiful, too.

イタリアから来た様々なものを見るだけでも楽しかったです。美味しそうだし、パッケージも綺麗。



And, the sweets! Oh my goodness, they looked so good....

スイーツも!なんて、美味しそうなこと、、、




The pastas! There are so many pastas there.

パスタも!こんなに種類がずらり。


And the cheese! そしてチーズ!



More cheese! もっとチーズ!



Wow, those nougats were so expensive... $28 for a small nougat!

うわ〜、このヌガーは高かった、、、 小さなパックが28ドル!



All sorts of jams were there... how cute... Although I was so hungry I got full looking at those wonderful products from Italy. When I came to New York in the late 1970's there was not even espresso or cappuccino available in the market. It's amazing how much things have changed...!

ジャムのセクションも可愛かったです。お腹空いてたけれど、イタリアからの素晴らしいプロダクトを見ているだけで目の保養になりました。1970年代の終わりに私がニューヨークに移住して来た頃は、エスプレソもカプチーノもろくになかった街。随分と変わったものだなあとつくづく思います、、!

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